top of page

Acerca de

IMG_3203.jpg

Skuespiller Thomas Jørstad Pettersen har siden februar 2022 reist rundt med sine dramatiserte fortellerstunder, og har spilt over 150 forestillinger av 2 forskjellige Albert Åberg fortellinger og en forestilling om Folk og Røvere i Kardemommeby. Forestillingene har blitt veldig godt mottatt og er blitt spilt på ulike bibliotek, festivaler og ambassade. Nå har Thomas Jørstad Pettersen utviklet flere dramatiserte lesninger som det er mulig å booke høst 2023. 

De nye forestillingene er:

  • "Emil i Lønneberget". Astrid Lingren skrev den første boken om Emil i Lønneberget for 60 år siden i år. Det skal feires med denne nye jubileums-fortellerstunden. Varighet ca. 25 minutter. (NY)

  • En spennende, interaktiv fortellerstund, basert på Thorbjørn Egners barnebok- klassiker "Folk og Røvere i Kardemomme by". Varighet ca. 25 minutter.(Fortsetter)

  • «Hvem kan redde Albert Åberg?» Interaktiv fortellerstund om en av Bergstrøms fineste bøker om Albert Åberg. Varighet ca. 25 minutter. (Fortsetter)

Alle forestillingene er tilgjengelige for booking fra 15. august 2023

Om Emil i Lønneberget:

Emil i Lønneberget handler om gutten Emil Svensson som bor på gården Katthult i Småland sammen med sin mor Alma, sin far Anton, sin søster Ida, tjenestepiken Lina, og gårdsgutten Alfred. Emil er en nyskjerrig, snill og løsningsorientert gutt som hele tiden finner på nye kreative måter å løse ulike situasjoner på. Det er bare det at alle disse «løsningene» ofte blir sett på som rampestreker eller «hyss» av hans far, noe som gjør at Emil til stadighet blir jaget ut i snekkerboden mens hans far roper «EEEEEEMIIIIIIL!!!»

Og det er akkurat denne jubileums-fortellerstunden handler om. 

Emil. 

6 år. 

Og hans vidunderlige «hyss».

I Lønneberget. 

Lesningen passer for barn fra 3 til 7 år og varer i ca. 25 minutter. Anbefalt antall barn er ca. 40 stykk + voksne. 

Om Kardemomme by:

Nyaktuelle «Folk og Røvere i Kardemomme by» slutter aldri å begeistre, og nå har Thomas Jørstad Pettersen laget en spennende og interaktiv fortellerstund som bruker dette universet til å fortelle en morsom og inkluderende historie om vennskap og utenforskap. 

«Folk og Røvere i Kardemomme by» handler om fredelige Kardemomme by og de som bor der. Noen få skaper vanskeligheter; det er de tre røverne, Kasper, Jesper og Jonatan som lever utenfor byen og ofte går inn dit for å røve det de trenger. Til slutt blir røverne arrestert, men de blir godt behandlet i fengselet hos politimester Bastian, og i siste kapittel blir de dagens helter når de slukker brannen i tårnet til Tobias.

Mange er vokst opp med Kardemomme by, og gjennom en oppfriskning av universet vil de kommende generasjoner også få et nært forhold til Egners fantastiske univers.

 

Lesningen er en 25 minutters interaktiv og spennende fortellerstund med folk og røvere, musikk, animasjon og brann i tårnet til Tobias(!), som inviterer barna til å delta, snakke og oppleve sammen med skuespiller.

Lesningen passer for barn 3-7 år. Anbefalt antall barn er ca. 40 stykk + voksne. 

Om «Hvem kan redde Albert Åberg?

Den dramatiserte lesningen av boken «Hvem kan redde Albert Åberg?» er en hyggelig, spennende og interaktiv fortellerstund om ensomhet, venner og vennskap. Albert Åberg har nettopp flyttet til et nytt sted og føler seg ensom. Da er det flaks at han har Skybert, som er en hemmelig venn. Skybert er Alberts beste venn.

Det er bare én ting som er feil med Skybert; han kommer aldri når det virkelig gjelder. Heldigvis blir Albert kjent med Viktor og de blir bestevenner.

 

Denne interaktive fortellerstunden bruker Albert-universet til å la barna reflektere over hva det vil si å være en god venn. De får være med når Skybert stiller opp, når han ikke stiller opp, når Albert møter en ny venn, og når begge bestevennene helst vil bestemme alt selv.

 

Lesningen passer for barn fra 3 til 7 år og varer i ca. 25 minutter. ​Anbefalt antall barn er ca. 40 stykk + voksne. 

Kostnad:
Forestillingene koster 6.000kr. + reise. (Statens takster for bil) Dette inkluderer rettigheter.
Hvis spillested er lenger unna Oslo enn 1,5 timer, tilkommer kost og losji.
Bookes flere forestillinger i nærheten av hverandre vil utgifter til kost og losji fordeles på spillestedene. (Dette avtales med hvert enkelt bibliotek). 

Turné: 

Det er hovedsakelig planlagt å spille forestillinger i østlandsområdet (ca. 1,5 timer radius unna Oslo).
Ved interesse hos 3 eller flere biblioteker i samme område, vil også Thomas kunne reise til biblioteker lenger unna. Da deles kost og losji utgifter på de aktuelle bibliotekene. Dette avklares ved booking. 

 

Alle forestillingene passer fint for familie-lørdager, men kanskje minst like fint for barnehager på dagtid som biblioteket inviterer inn til. For bibliotek som pleier å invitere barnehager på dagtid i hverdager tilbyr vi rabatter ved kjøp av flere forestillinger samme dag, sånn at flere avdelinger og/eller barnehager kan komme innom biblioteket, både for å oppleve forestillingen, men også for å få flere barn innom biblioteket og på den måten introdusere enda flere barn for hva et bibliotek kan være.

 

2 forestillinger koster 10.500kr

3 forestillinger koster 15.000kr 

For å booke; send en mail og fortell hvilke forestillinger dere ønsker å få besøk av, hvor mange forestillinger det er aktuelt å spille hos dere, samt ønsket datoer (send gjerne noen ulike alternativer hvis det er mulig, så prøver jeg å samkjøre biblioteker som er i nærheten av hverandre)

Mail: thomasmpettersen@me.com 

Mob: 480 70 595

P.S.Bildene på denne siden kan ikke brukes uten at det står ©Bok-Makaren AB på Albert bildene, The Astrid Lindgren Company TM/Bildmakarna Berg/Bjørn Berg på Emil bildet, eller @ Qvisten Animation på Kardemommeby bildet.. Ved booking sendes bilde til bruk i markedsføringssammenheng. 

bottom of page