top of page

Acerca de

Skuespiller Thomas Jørstad Pettersen har siden februar 2022 reist rundt med den dramatiserte lesningen av «Fest hos Albert Åberg» som ble spilt i anledning 50-års jubileet til Albert Åberg. Forestillingen ble veldig godt mottatt og er blitt spilt over førti ganger på ulike bibliotek, festivaler og ambassade. Nå har Thomas Jørstad Pettersen utviklet nye dramatiserte lesninger som det er mulig å booke vinter og vår 2022-2023. 

De nye forestillingene er:

  • En ny og spennende interaktiv fortellerstund, basert på Thorbjørn Egners barnebok- klassiker "Folk og Røvere i Kardemomme by". Aktualiteten denne gangen er barnefilmen med samme navn på kino fra første juledag 2022. Varighet ca. 25 minutter.

  • «Hvem kan redde Albert Åberg?»  Nyutviklet, interaktiv fortellerstund om en av Bergstrøms fineste bøker om Albert Åberg. Varighet ca. 25 minutter.

  • «Fest hos Albert Åberg» Dramatisert lesning i anledning 50-års jubileet til Albert Åberg. Varighet ca. 25 minutter. (Ble spilt i 2022, men tilbys fortsatt til dem som ønsker den.)

Alle forestillingene er tilgjengelige for booking fra 17. november 2022 til 1. juni 2023. 

Om Kardemomme by:

Nyaktuelle «Folk og Røvere i Kardemomme by» slutter aldri å begeistre, og nå har Thomas Jørstad Pettersen laget en spennende og interaktiv fortellerstund som bruker dette universet til å fortelle en morsom og inkluderende historie om vennskap og utenforskap. 

«Folk og Røvere i Kardemomme by» handler om fredelige Kardemomme by og de som bor der. Noen få skaper vanskeligheter; det er de tre røverne, Kasper, Jesper og Jonatan som lever utenfor byen og ofte går inn dit for å røve det de trenger. Til slutt blir røverne arrestert, men de blir godt behandlet i fengselet hos politimester Bastian, og i siste kapittel blir de dagens helter når de slukker brannen i tårnet til Tobias.

Mange er vokst opp med Kardemomme by, og gjennom en oppfriskning av universet vil de kommende generasjoner også få et nært forhold til Egners fantastiske univers.

 

Lesningen er en 25 minutters interaktiv og spennende fortellerstund med folk og røvere, musikk, animasjon og brann i tårnet til Tobias(!), som inviterer barna til å delta, snakke og oppleve sammen med skuespiller.

Lesningen passer for barn 3-7 år. Anbefalt antall barn er ca. 40 stykk + voksne. 

Om Albert Åberg:

I 2022 er det 50 år siden bøkene om Albert Åberg kom ut.

I 50 år har barn og voksne fått tatt del i Alberts hverdagslige, nysgjerrige og spennende univers, og bøkene har fortsatt en viktig plass i manges bokhyller.

  • Den dramatiserte lesningen av boken «Hvem kan redde Albert Åberg?» er en hyggelig, spennende og interaktiv fortellerstund om ensomhet, venner og vennskap. Albert Åberg har nettopp flyttet til et nytt sted og føler seg ensom. Da er det flaks at han har Skybert, som er en hemmelig venn. Skybert er Alberts beste venn. Det er bare én ting som er feil med Skybert; han kommer aldri når det virkelig gjelder. Heldigvis blir Albert kjent med Viktor og de blir bestevenner. Denne interaktive fortellerstunden bruker Albert-universet til å la barna reflektere over hva det vil si å være en god venn. De får være med når Skybert stiller opp, når han ikke stiller opp, når Albert møter en ny venn, og når begge bestevennene helst vil bestemme alt selv. Lesningen passer for barn fra 3 til 7 år og varer i ca. 25 minutter. 

  • «Albert Åberg 50 år» er en dramatisert lesning av boken «Fest hos Albert Åberg». I 2022 er det 50 år siden Gunilla Bergstrøm skrev den første boken om Albert Åberg, og det skal feires! Forestillingen er en interaktiv, dramatisert lesning der barna får være med på en bursdagsfest. De får oppleve tante Fiffi, forberedelser til bursdagsfeiring, stor, kaotisk fest og tilslutt Alberts drømmefeiring med sine to nærmeste venner. Passer for barn fra 3 til 7 år. Lesningen varer i ca. 25 minutter. 

Kostnad:
Forestillingene koster 6.000kr. + reise. (Statens takster for bil) Dette inkluderer rettigheter.
Hvis spillested er lenger unna Oslo enn 1,5 timer, tilkommer kost og losji.
Bookes flere forestillinger i nærheten av hverandre vil utgifter til kost og losji fordeles på spillestedene. (Dette avtales med hvert enkelt bibliotek). 

Turné: 

Det er hovedsakelig planlagt å spille forestillinger i østlandsområdet (ca. 1,5 timer radius unna Oslo).
Ved interesse hos 3 eller flere biblioteker i samme område, vil også Thomas kunne reise til biblioteker lenger unna. Da deles kost og losji utgifter på de aktuelle bibliotekene. Dette avklares ved booking. 

 

Alle forestillingene passer fint for familie-lørdager, men kanskje minst like fint for barnehager på dagtid som biblioteket inviterer inn til. For bibliotek som pleier å invitere barnehager på dagtid i hverdager tilbyr vi rabatter ved kjøp av flere forestillinger samme dag, sånn at flere avdelinger og/eller barnehager kan komme innom biblioteket, både for å oppleve forestillingen, men også for å få flere barn innom biblioteket og på den måten introdusere enda flere barn for hva et bibliotek kan være.

 

2 forestillinger koster 10.500kr

3 forestillinger koster 15.000kr 

For å booke; send en mail og fortell hvilke forestillinger dere ønsker å få besøk av, hvor mange forestillinger det er aktuelt å spille hos dere, samt ønsket datoer (send gjerne noen ulike alternativer hvis det er mulig, så prøver jeg å samkjøre biblioteker som er i nærheten av hverandre)

Mail: thomasmpettersen@me.com 

Mob: 480 70 595

P.S.Bildene på denne siden kan ikke brukes uten at det står ©Bok-Makaren AB på Albert bildene, eller @ Qvisten Animation på Kardemommeby bildet.. Ved booking sendes bilde til bruk i markedsføringssammenheng. 

bottom of page