top of page

Acerca de

IMG_3203.jpg
IMG_4741.jpeg

Skuespiller Thomas Jørstad Pettersen har siden februar 2022 reist rundt med den sine forteller-stund-teater-forestillinger som kombinerer leseglede og bøker, med teater, lek og refleksjon. Forestillingene er blitt utrolig godt mottatt og er blitt spilt over 150 ganger på ulike bibliotek, festivaler og ambassade. Nå har Thomas Jørstad Pettersen utviklet en ny forestilling som det er mulig å booke vinter/vår 2024; Ronja Røverdatter!

Nyaktuelle Ronja Røverdatter er en av Astrid Lindgrens største eventyrfortellinger, en spektakulær og vakker historie om Ronja og Birk som er barn av to rivaliserende røver-høvdinger. Barnas vennskap trues av feiden mellom de to slektene. Dette er en historie om opprør mot foreldre, selvstendighet, og en storslagen kamp for fred og rettferdighet mot ondskap og dumhet, med den storslagne og magiske Mattis-skogen som kulisse. 

 

I en verden som stadig er full av endringer, og av voksne som kanskje ikke alltid tar de beste valgene, er boken om Ronja Røverdatter et strålende utgangspunkt for å lage en interaktiv fortellerstund om å ta egen valg, om vennskap og om en verden som av og til kan virke litt skummel og stor. Lesningen passer for barn fra 3 til 7 år og varer i ca. 25 minutter. 

 

 

I TILLEGG TIL RONJA RØVERDATTER TILBYS FORTSATT DISSE FORESTILLINGENE: 

 

  • Emil i Lønneberget. Astrid Lingren skrev den første boken om Emil i Lønneberget for 60 år siden i år. Det skal feires med denne nye jubileums-fortellerstunden. Varighet ca. 25 minutter.

  • «Hvem kan redde Albert Åberg?»   Interaktiv fortellerstund om en av Bergstrøms fineste bøker om Albert. Varighet ca. 25 minutter. 

Om Emil i Lønneberget:

Emil i Lønneberget handler om gutten Emil Svensson som bor på gården Katthult i Småland sammen med sin mor Alma, sin far Anton, sin søster Ida, tjenestepiken Lina, og gårdsgutten Alfred. Emil er en nyskjerrig, snill og løsningsorientert gutt som hele tiden finner på nye kreative måter å løse ulike situasjoner på. Det er bare det at alle disse «løsningene» ofte blir sett på som rampestreker eller «hyss» av hans far, noe som gjør at Emil til stadighet blir jaget ut i snekkerboden mens hans far roper «EEEEEEMIIIIIIL!!!»

Og det er akkurat denne jubileums-fortellerstunden handler om. 

Emil. 

6 år. 

Og hans vidunderlige «hyss».

I Lønneberget. 

Lesningen passer for barn fra 3 til 7 år og varer i ca. 25 minutter.  

 

 «Hvem kan redde Albert Åberg?» er en hyggelig, spennende og interaktiv fortellerstund om ensomhet, venner og vennskap. Albert Åberg har nettopp flyttet til et nytt sted og føler seg ensom. Da er det flaks at han har Skybert, som er en hemmelig venn. Skybert er Alberts beste venn. Det er bare én ting som er feil med Skybert; han kommer aldri når det virkelig gjelder.Heldigvis blir Albert kjent med Viktor og de blir bestevenner. Denne interaktive fortellerstunden bruker Albert-universet til å la barna reflektere over hva det vil si å være en god venn. De får være med når Skybert stiller opp, når han ikke stiller opp, når Albert møter en ny venn, og når begge bestevennene helst vil bestemme alt selv.

Lesningen passer for barn fra 3 til 7 år og varer i ca. 25 minutter. 

 

FORESTILLINGENE KAN BOOKES FRA OG MED 6. JANUAR 2024.

 

Alle forestillingene passer fint for familie-lørdager, men kanskje minst like fint for barnehager på dagtid som biblioteket inviterer inn til. For bibliotek som pleier å invitere barnehager på dagtid i hverdager tilbyr vi rabatter ved kjøp av flere forestillinger samme dag, sånn at flere avdelinger og/eller barnehager kan komme innom biblioteket, både for å oppleve forestillingen, men også for å få flere barn innom biblioteket og på den måten introdusere enda flere barn for hva et bibliotek kan være.

2 forestillinger koster 10.500kr. (Albert: 12.000kr)

3 forestillinger koster 15.000kr (Albert: 18.000kr)

 

Det anbefales en begrensning på ca 40-50 barn, men det kan hvert bibliotek se an selv.

 

OBS(pga stor pågang kan det være smart å booke tidlig)

 

Kostnad:
Forestillingene om Ronja og Emil koster 6.000kr. + reise

Forestillingen om Albert koster 7.000kr + reise. 

Dette inkluderer rettigheter.

(Astrid Lindgren Company har sagt fra seg royalties for Ronja, og vil heller donere 5% av inntektene til en norsk veldedig organisasjon for barn)

Hvis spillested er lenger unna Oslo enn 1,5 timer, tilkommer kost og losji.
Bookes flere forestillinger i nærheten av hverandre vil utgifter til kost og losji fordeles på spillestedene. (Dette avtales med hvert enkelt bibliotek). 

Turné: 

Det er hovedsakelig planlagt å spille forestillinger i østlandsområdet (1,5 timer radius unna Oslo).
Ved interesse hos 3 eller flere biblioteker i samme område, vil også Thomas kunne reise til biblioteker lenger unna. Dette avklares ved booking. 

For å booke; send en mail og fortell hvilke(n) forestilling dere ønsker å få  besøk av, hvor mange forestillinger det er aktuelt å spille hos dere, samt ønsket datoer (send gjerne noen ulike alternativer hvis det er mulig, så prøver jeg å samkjøre biblioteker som er i nærheten av hverandre)

P.S.Bildene på denne siden kan ikke brukes uten at det står ©Bok-Makaren AB på Albert bildene og The Astrid Lindgren Company TM/Bildmakarna Berg/Bjørn Berg på Emil og Ronja bildet. Ved booking sendes bilde til bruk i markedsføringssammenheng. 

bottom of page